Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Over ons

ACTIVITEITEN

Timber and Building Supplies Holland N.V. (TABS Holland) is een vooraanstaande leverancier van hout en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Dankzij de klantgerichte benadering, het complete assortiment en de hoge servicegraad is TABS Holland dé partner voor bouwend Nederland.

TABS Holland N.V. is in 2015 ontstaan na de overname door PontMeyer N.V. van 100% van de aandelen van Deli Building Supplies B.V. van N.V. Deli Maatschappij. De activiteiten van PontMeyer en Deli Building Supplies zijn ondergebracht in een gezamenlijke entiteit met de naam TABS Holland. Het bedrijf behaalde in 2019 een jaaromzet van € 730 miljoen en telt ruim 1.700 medewerkers.

De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven: de landelijke hout- en bouwmaterialenhandels PontMeyer met 48 vestigingen en Koninklijke Jongeneel met 42 vestigingen, de importeurs/groothandels Heuvelman Hout (twee vestigingen), RET Bouwproducten, Hillegersbergsche Gevelproducten (HgPro), Centrop Houtimport, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex.

 

DE HANDELSBEDRIJVEN: HOUT EN BOUWMATERIALEN

De PontMeyer formule is uitgebreid, naast hout en plaatmateriaal bieden de 48 vestigingen een groot assortiment aan bouwmaterialen. One-stop-shopping biedt concrete voordelen: alles voor de bouw onder één dak. Bovendien betekent het drive-in model groot gemak en tijdwinst. PontMeyer wil zo de voorkeursleverancier zijn van kleine en grote bouwers, voor industriële afnemers en onderhoudsdiensten.

Jongeneel is distributeur van hout en bouwmaterialen. Het assortiment hout en plaat is breed. Ook Jongeneel biedt het drive-in model. Jongeneel heeft 42 vestigingen en levert aan de aannemerij, timmerbedrijven en overige bouw. Hier is ook de bouwwinkel op afgestemd.

 

DE GROOTHANDELS: HOUT- EN PLAATIMPORT, MAAR OOK BOUWMATERIALEN

De groothandelsbedrijven Centrop Houtimport, Heuvelman Hout, Trima, RET Bouwproducten en Houthandel Van Dam importeren hout en plaatmateriaal direct vanuit Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Canada, Afrika en het Verre Oosten. Naaldhoutgroothandel

Centrop Houtimport levert aan de handel en de industrie. De Twee Gebroeders valt onder Centrop. Dit is een houtbewerkingsbedrijf met moderne zaag- en schaaflijnen, waarop snel en efficiënt wordt geproduceerd.

Heuvelman Hout is gespecialiseerd in hout, plaat, dak, gevel en bouwstoffen, en beschikt over een industriële bewerkingsafdeling. De twee vestigingen leveren met name aan industrie, maar ook aan aannemerij, handel en doe-het-zelf.

Trima is gespecialiseerd in plaatmateriaal en levert o.a. aan de handel, verpakkingsindustrie en carrosseriebouw.

RET Bouwproducten levert plaatmateriaal, (af)bouwproducten en decoratieve bouwproducten aan de handel, chaletbouw, unit- en systeembouw, vloerenproducenten en interieurbouw. De Hillegersbergsche Gevelproducten (HgPro) levert gevelproducten aan de handel en gevelbouwers.

Houthandel Van Dam is gespecialiseerd in hardhout en beschikt over een moderne houtbewerkingsafdeling. Van Dam levert o.a. aan de industrie en voert eigen, duurzame merken als Fraké Noir. Astrimex is gespecialiseerd in plafonds en wanden en levert aan professionele montagebedrijven en de handel. Astrimex heeft in 2018 twee nieuwe vestigingen geopend: één in Eindhoven op de locatie van Jongeneel Eindhoven en één in Olen in België.

 

CULTUUR

Ons oudste bedrijfsonderdeel is in 1797 opgericht, ons jongste bedrijfsonderdeel is van 1946. Ook met onze klanten, leveranciers en medewerkers streven wij naar lange termijn relaties. We hebben elkaar nodig en vanuit wederzijds respect, proactief gedrag, klantgerichtheid en een constructieve, open, gelijkwaardige relatie werken we iedere dag met veel plezier samen.

      

 

SERVICEKANTOOR

TABS Holland maakt gebruik van een organisatiemodel waarin bepaalde ondersteunende diensten niet binnen de individuele bedrijven, maar centraal zijn georganiseerd met als doel de kwaliteit op een hoger niveau te brengen en efficiënter te werken.

Zo worden HR, Financiën, IT, Logistiek, Facilitaire Inkoop/Onroerend Goed en Projecten centraal aangestuurd, maar ook Databeheer en de Centrale inkoop van Naaldhout, Hardhout, Plaat en Bouwmaterialen. De meeste afdelingen zijn ondergebracht in het hoofdkantoor van TABS Holland in Zaandam.

Als algemene doelstelling voor genoemde centrale diensten geldt dat zij de (interne) klant optimaal moeten ondersteunen en door kwaliteit en efficiency moeten bijdragen aan het onderscheidend vermogen van de TABS Holland bedrijven in de markt. Dit wordt gerealiseerd door een sterke organisatie (goede mensen) met klantfocus die kwalitatief hoogwaardige en soepele (rimpelloze) processen nastreeft.